«Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν» επισημαίνει η Γιάννα Αγγελοπούλου σε δήλωση με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να παραιτηθεί από πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων.

Στη δήλωσή της η κυρία Αγγελοπούλου αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και τονίζει: «Είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ».


Διαβάστε τη δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου:

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού  διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ.

Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.

Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

Πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων από το 1998

Η κυρία Αγγελοπούλου ορίστηκε πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων το 1998, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος. Για την τοποθέτησή της στη θέση αυτή υπήρχε σοβαρός πολιτικός λόγος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τότε ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Παρότι πρωτοστάτησε στην ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα, η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν ορίστηκε από την αρχή πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 2004 και η τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη ήθελε να την «αξιοποιήσει» με έναν τρόπο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη αρωγή της στην προσπάθεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατέχοντας το διπλωματικό διαβατήριο, η κυρία Αγγελοπούλου συνέχισε να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στις συνομιλίες της με τους λεγόμενους «Αθανάτους» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το 2000 η Γιάννα Αγγελοπούλου μεταπήδησε στη θέση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και το 2004 -όπως είναι γνωστό σε όλους- οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ίδια στο τιμόνι της διοργάνωσης.

Δεδομένου ότι η θέση του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είναι έμμισθη, η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει να μην μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο.

Οι θέσεις των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων έχουν θεσμοθετηθεί για να έχει τη δυνατότητα η ελληνική διπλωματία να αξιοποιεί επιφανείς παράγοντες σε διάφορες αποστολές και για συγκεκριμένο χρόνο.

Ρήγμα στις σχέσεις Αγγελοπούλου-Τσίπρα;


Τα τελευταία χρόνια, η Γιάννα Αγγελοπούλου υποστήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές τους καταβολές.

Το Φεβρουάριο του 2015, με παρέμβασή της στην αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post, η κυρία Αγγελοπούλου καλούσε τους ξένους ηγέτες να δώσουν μία ευκαιρία στην Ελλάδα.

Στο βαρυσήμαντο άρθρο της, η Γιάννα Αγγελοπούλου υποστήριζε ότι αυτό που ζήτησε ο ελληνικός λαός με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «αξιοπρέπεια» και προσέθετε ότι οι πολίτες επέλεξαν αυτή την κυβέρνηση «όχι λόγω απόγνωσης αλλά από αισιοδοξία και πεποίθηση ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων αν τους δοθεί μια ευκαιρία».

Μάλιστα, η κυρία Αγγελοπούλου παρότρυνε τους ξένους ηγέτες να βοηθήσουν τηνΕλλάδανα κάνει μια νέα αρχή. «Αλλά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δε μπορεί να εξασφαλίσει μόνος του αυτή τη νέα αρχή. Αναγκαία είναι η συνεργασία και η βοήθεια από τους ηγέτες του Κόσμου, τους ηγέτες της Ευρώπης και τους αντίστοιχους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ώστε να γίνουν βιώσιμοι οι αυστηροί – και μη-εφαρμόσιμοι – κανόνες που έχουν επιβληθεί στον Ελληνικό λαό.
Και πιστεύω ότι εάν οι ηγέτες ανά τον κόσμο και στην Ευρώπη βοηθήσουν τον Τσίπρα να αποδώσει στους Ελληνες πολίτες την αξιοπρέπεια, τότε και οι  Έλληνες πολίτες- θα ανταποκριθούν στην πρόκληση – για τον εαυτό τους και για τον κόσμο…» έγραφε τότε η κυρία Αγγελοπούλου.

Αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015 η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε μεσολαβήσει για να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ιδρύματος Κλίντον με θέμα «η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» που από πολλούς θεωρήθηκε ως πολύτιμη βοήθεια για να ενισχυθεί το διεθνές προφίλ του νέου -τότε- πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Πηγή: protothema.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το realfreshnews.com ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.


Facebook Σχόλια