Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει μυστική δημοσκόπηση που έγινε από γνωστή εταιρεία για λογαριασμό επιχειρηματικού ομίλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στη μυστική δημοσκόπηση, που έγινε μετά τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και το ταυτόχρονο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει στις εκλογές ποσοστό από 32% ως 35%.

Με βάση τη μυστική δημοσκόπηση η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 8,5%, ενώ με την αναγωγή η διαφορά αυτή είναι στο 10%, υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα γράφει πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία ή να έχει στη Βουλή, με βάση τον εκλογικό νόμο, 145 ή 146 βουλευτές.

Με βάση τα ίδια ευρήματα είναι πιθανό να μπουν στη Βουλή κόμματα όπως η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ψαλιδίζοντας έτσι ποσοστά από… αριστερά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν ταυτόχρονα μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου «μοιραστεί» σε κόμματα και σχηματισμούς που δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή ευνοείται η ΝΔ και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας αυξάνεται!

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια